Test-Chat

Er zijn momenteel geen Teleblokkers online.

Hallo!

Welkom op de testchattool van Teleblok. Deze gebruiken we om te oefenen.

 

Nood aan een babbel? Zit je met zorgen? Het blokken even beu? Kan je een peptalk gebruiken? Efkes goesting om te zagen?

Teleblok biedt studenten en hun omgeving een luisterend oor.

Tot en met 10/12 kan je elke maandag tot en met donderdag, tussen 18u en 23u terecht op de chat voor een gesprek met een student uit het derde jaar sociaal werk van Arteveldehogeschool.
Vanaf 4 januari staan de andere Teleblokvrijwilligers terug klaar met hun luisterend oor voor alle studenten in examens.

 

EMOTIONELE STEUN

De studenten luisteren naar al je zorgen, groot of klein. Zo bieden we emotionele steun en gezelschap. We kunnen geen antwoorden of adviezen geven op concrete vragen.


OPENINGSUREN

We zijn van maandag tot donderdag bereikbaar tussen 18u en 23u. Zijn we niet bereikbaar, dan kun je ook terecht bij

AFSPRAKEN

  • Schelden, grot taalgebruik...horen niet thuis op de chat!
  • Een chatgesprek duurt maximaal 1 uur zodat ook anderen de kans krijgen om te chatten, en jij terug kan studeren :).
  • Jij bepaalt wat je wil vertellen en wat niet. Voel je vrij om aan te geven wat jij verwacht van het gesprek.
  • Alle vragen zijn welkom. De studenten luisteren en helpen je gedachten te ordenen.
  • Voor concreet studieadvies ga je beter naar de dienst studiebegeleiding of een trajectcoach.

Wat kun je verwachten van een gesprek?

Praten helpt

Zie je het even niet meer zitten? Durf je zorgen en vragen te vertellen aan iemand uit je vangnet. Dit kan eender wie zijn. Je ouders, vrienden, leerkracht, een studiebegeleider, ... Praten helpt om je gedachten en gevoelens onder woorden te brengen, om overzicht te krijgen op wat je bezig houdt en misschien een nieuw inzicht te krijgen.

Luisteren

Dat is wat we doen. Met volle aandacht en zonder oordeel maken we tijd voor jou. We praten over je gevoelens, gedachten, angsten en twijfels. Alles is bespreekbaar. Bij ons kun je erop los ventileren. Dat geeft rust in je hoofd. We hopen dat we je terug een beetje verder op weg kunnen helpen.

Tips & kant-en-klare oplossingen?

De wondertip bestaat helaas nog niet. Voor iedereen werkt wat anders. Vooral willen we luisteren en proberen met je mee te denken. Zo vind je misschien wel zélf een antwoord op jouw vraag. En vaak vind je rust in het kunnen vertellen van je zorgen, zonder dat daar meteen een oplossing voor is. Voor concreet studieadvies ga je beter naar de dienst studiebegeleiding of een trajectcoach.

Anoniem en vertrouwelijk

Ons chatgesprek met jou is strikt vertrouwelijk, anoniem en gratis. Niemand anders volgt mee. Jij beslist wat je vertelt en wat niet. De inhoud van ons gesprek gebruiken we enkel voor studiedoeleinden. We bewaren je persoonsgegevens niet en geven je gegevens nooit door aan derden. Ook op je computer blijft niets achter van ons gesprek. Alleen in je browsergeschiedenis kun je mogelijk zien dat je onze website bezocht.